En nemmere hverdag med cøliaki

Superlækre gluten- & laktosefri cookies

(til ca. 15 styks)

100 g muscovada sukker
100 g sukker
125 g flydende becel smør
½ vaniljestang
1 æg
1 tsk glutenfri bagepulver
150 g glutenfri mel
½ tsk groft salt
60-100 g hasselnødder i skiver
200 g mørk chokolade (groft hakkes i store stykker)

Ovn 175˚ C

Rør muscovadasukker, sukker og becel smør sammen i en skål

Vaniljestangen: skrab kornene ud og kom korn op i en lille mini bunke sukker og mas dem godt ud inden de kommes i smørblandingen

Kom æg i blandingen

Bland bagepulver, mel og salt sammen i en skål – røres i dejen

Nødderne og det meget groft hakkede chokolade kommes i dejen

Tril kugler af dejen med en tske og læg en lille kugle med god mellemrum til næste på bageplade med bagepapir – kuglerne flyder ud i ovnen

Bag en plade ad gangen, pladen sættes i midten i ovnen og bages i 7-8 minutter (ikke mørkebrune i kanten!) – afkøles på rist inden de lægges i lufttæt beholder eller serveres.

ALTID ET HIT – hos både børn og voksne J

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: