En nemmere hverdag med cøliaki

Glutenfri mad-boller med dejlig smag

(ca. 15-20 styks)

Halvanden kartoffel (mellemstore)
1 stort æble
4 æg
1 spsk HUSK (gul pakke)
2 tsk glutenfri bagepulver
1 dl hirsemælk (se opskrift nedenfor)

200 g boghvedemel
200 g hirsemel
1 tsk ingefær
1-2 tsk kanel (alt efter hvor kraftrigt smag du vil have)
Saft og skal af en økologisk citron
Lidt salt og hvid peber

* Riv kartoffel og æble fint på rivejern
* Blend alle ingredienser (husk at hirsemælken skal være flydende)
* Hæld blandingen (lidt) i muffinforme
* Drys evt. med en lille bitte smule sukker på toppen
* Bages ved 180 grader i cirka 15 minutter

Hirsemælk (giver ca. 1-2 dl):
10 g hirseflager
4 dl vand (evt. mere, skal være godt flydende i konsistensen til sidst)
2-3 tsk olivenolie
1/4 tsk salt
Sirup, 1 dadel, agavesirup (hvad du nu har – prøv dig frem til en sød smag)

Rismel & vand koger i ca. 10 min. under omrøring.
Gryden tages af pladen og resten tilsættes.
Blendes til fin mælk.
Kan holde sig i op til 2 dage i køleskabet.

Tager cirka 1 times tid at lave – så en god ret at tage med sig når man skal til sammenskudsgilde eller bare skal have en hurtig bid mad med til børnene på turen.

Her er et billede af mine, som jeg har lavet for 1. gang, de blev en smule tørre da min hirsemælk blev for tør og kompakt …. Og derfor blev dejen for tør, men smagen er ellers fin.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: