En nemmere hverdag med cøliaki

Gluten- og laktosefri opskrift: Marengslagkage med jordbærskum

Fantastisk gluten- & laktosefri marengslagkage
(til ca. 10 skiver – en sikker vinder, også hos de voksne!!!)

Marengs:
6 æggehvider (pasteuriserede)
3 dl sukker (270 g.)
1 tsk. eddike
100 g. hakkede hasselnødder
100 g. hakket chokolade (evt. laktosefri)
2 spsk. glutenfrit mel

Jordbærskum:
500 g friske jordbær (eller i nød: frosne jordbær)
1/2 dl flormelis (30 g.)
5 dl piskefløde (laktosefri)

Pynt:
Friske jordbær

Sæt ovnen på 125 gr.

Marengs:
* Pisk æggehvider stive.
* Pisk halvdelen af sukkeret i lidt ad gangen. Vend resten af sukkeret og eddiken i, og pisk videre, til det er helt stift.
* Tilsæt hasselnødder, hakket chokolade samt mel, og vend (!) det hurtigt sammen.
* Lav 3 runde marengslagkagebunde på en bageplade med bagepapir på hhv. ca. 20 cm i diameter (eller lav flere små portioner).
* Bag dem i ca. 45 min. (de store bunde på 20 cm) = let lyse-gyldne.

Tip) Tag bunde af bagepapir med det samme for at undgå at de klistrer fast.
Men opskriften siger: Afkøl kagerne og træk bagepapir af bagefter
(mine klistrede helt fast til bagepapiret, de flækkede lidt da de skulle skæres fri fra bagepapiret).Jordbærskum:
* Skyl bær rene.
* Nip blomstrene af.
* Blend 1/4-1/2 af bærrene og smag mosen til med flormelis bagefter.
* Pisk fløden til flødeskum og vend bærmosen i.
* Fordel mosen på de to bunde og læg dem oven på hinanden, pynt med friske bær øverst.Arbejdstid: 20 minutter
Tid i ovn: ca. 45 minutter(Fotos: Den “lille” med 3 lag er gluten- og laktosefri. Den store er “normal”)

   “MUMS”🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: