En nemmere hverdag med cøliaki

Gluten- og laktosefri opskrift: Hjemmelavet rabarbersaft

(Til 1L saft, som jeg foretrækker at spæde op med vand bagefter)

1 kg rabarber
4 dl vand
225 gram sukker
Vaniljesukker (1/2 stangs korn)

Skær rabarberstilke i små stykker. Rabarber og vand sættes til langsomt opkog. Lad det simre / småkoge ved lav varme til du kan se at de er udkogte.

  • Hæld massen over en sigte som har et vådt opvredet klæde under (eller en sylte-si med skål under) og vent…
  • Saften kommer op i en gryde sammen med sukker og vaniljesukker. Kog op og rør rundt mens sukker opløses – smag til og tilsæt evt. hvad der mangler.
  • Hvis det skummer – det gjorde min dog ikke, fjern da dette undervejs med en hulske.
  • Rengør flasker. For at saften kan holde i mere end et par dage; brug da atamon (1 tsk. per 1 liter) og skyl flasken med og lad det blive i flasken. Hæld saften på flaske og køl af…

Nydes her i de dejlige sommerdage eller måske en rigtig efterårsdag som skal piftes op med lidt sødt. Skål!

          

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: