En nemmere hverdag med cøliaki

Gluten- & laktosefri Skumfidus muffins

– til dem med den ekstra søde tand (Giver cirka 12-18 kager)

125 g glutenfri mel
150 g melis (flormelis)
1½ tsk glutenfri bagepulver
Et nip salt
50 g Becel flydende smør
1¼ dl laktosefri mælk (eller sødmælk)
1 æg
¼ – ½ tsk vaniljeekstrakt
14 store skumfiduser (find dem som kan tåles, f.eks. Netto har dem fra “Haribo”)
Mini skumfiduser ( en god portion, prøv dig frem)

1 portion vaniljeglasur
1 portion chokoladeglasur
Forvarm ovn til 170 grader.

Kom mel, sukker, bagepulver, salt og smør i en røremaskine med flad spartel og pisk for lav hastighed, til alt er godt blandet og sandet i konsistensen. Hæld lidt ad gangen mælken i, og pisk, til mælken er godt indarbejdet.

Pisk æg, vaniljeekstrakt og resten af mælken hurtigt sammen i en anden skål og hæld det i melblandingen. Pisk, til det er indarbejdet (skrab evt. ublandede ingredienser fra siderned ned i skålen igen). Fortsæt med at piske et par minutter, til blandingen er jævn. Rør ikke for længe!

Fynd papirsforme 2/3 med dej (maks.) og sæt dem i muffinsforme, og bag dem i den forvarmede ovn i ca. 20-25 minutter (hold øje). – til dejen bliver let gylden og giver efter når man trykker let på dem. Der må ikke hænge noget fast på pinden når du stikker i dem for at tjekke.

Lad kagerne kølne lidt af i formen før de sættes ud på en bagerist og køler helt af.

Kom de store skumfidusser i en varmefast skål over en gryde med simrende vand. lad dem smelte, til massen er jævn og ensartet.

Tip) Det er noget værre klistret noget – så du skal have lidt ud på hver muffin – hav en lille skål med vand stående og brug kun våde fingre til at glatte skumfidussen ud med.

Lav en lille udhulning i midten af hver muffin, når de er helt kolde – og fyld op med en klat smeltet skumfidus.
Lad det køle af.

Vend de små skumfiduser (mini) jævnt i de to slags glasurer med en ske. Smør glasur på kagerne og pynt med glutenfrit pynt.

Vaniljeglasur:
250 g flormelis, siet
75 g becel smør
ca 2 spsk laktosefri mælk (eller sødmælk)
Et par dråber vaniljeekstrakt

Pisk flormelis og smør sammen i en røremaskine med en flad spartel / eller el-pisker for middellav hastighed, til det er godt blandet

Bland mælk og vaniljeekstrakt i en anden skål, og kom det i smørblandingen en skefuld ad gangen.
Skru op til høj hastighed, når al mælken er indarbejdet.
Fortsæt med at piske, til glasuren er let og luftig, mindst 5 minutter – jo længere tid desto luftigere bliver den.

Chokoladeglasur:
300 g melis
100 g becel smør
40 g kakaopulver (Valhorma, kan tåles hvis latoseintolerance), siet
Ca 3 spsk laktosefri mælk (eller sødmælk)

Pisk flormelis, smør og kakao sammen i røremaskine emd flad spartel eller el-pisker for middellav hastighed, til det er godt blandet. Skru ned til lav hastighed. Kom mælk i smørblandingen en skefuld ad gangen.
Skru op for høj hastighed, når al mælken er indarbejdet.
Fortsæt med at piske, ca. 5 minutter – jo længere tid jo luftigere bliver den.

        

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: