En nemmere hverdag med cøliaki

Ingredienser:
Kylling
Rejer
Krydret pølse (valgfrit)
Olivenolie
½ tsk. groft havsalt
¼ tsk. friskkværnet peber
2 store krydrede pølser, hver på ca. 170 gr.
1 stor rød peberfrugt, 1 stor grøn peberfrugt – skåret i 1 cm stykker
325 gr. arborio ris
Løg (-pulver, hvis allergi) i fine tern
Hvidløg, 1-2 fed
Tørret oregano, en god sjat
1½ L hønsebouillon
¼ tsk. stødte safrantråde
1-2 Laurbærblad (alt efter hvor meget fyld af kylling og rejer du inkl.)
1-1½ spsk. tomatpuré
Evt. grofthakket bredbladet persille

  • Svits løg og hvidløg over relativ høj varme. Rør hele tiden!
  • Tilsæt tomatpuré, laurbærblad, paprika og oregano og giv det ca. 1 minuts tid. under konstant omrøring.
  • Kom hønsebouillon, salt og safran i, læg låg på og bring det i kog.
  • Tag låget af, og lad bouillon småkoge i ca. 5 minutters tid.
  • Orden kyllingen for sener, fedtkanter, blod, mv. (bruges som fjerkræstykker som brystfiletter evt.)
  • Kylling krydres med salt og peber og steges på panden – ikke helt færdigt. Læg pølserne ved siden af og lad dem stege med – vend det hele af og til.
  • Tages af og kyllingekødet og pølser skæres i store chunks/stykker á ca. 2 cm. Peberfrugter steges af i stegefedtet i 3-4 minutter.
  • Det hele vendes over i gryden; Risene og bouiilon (1¼ L). Ris skal være helt tildækket af væsken. Simrer svagt i 15 minutter. Rør undervejs og sikrer dig at det ikke brænder på – hvis der mangler væske undervejs, tilsæt ekstra vand.
  • Tag laurbærblade op fra gryden, tilsæt kød, pølser og peberfrugter og giv rejerne 5-7 minutter til de er netop møre og risene er sprøde. Drys persille henover og servér.

Der er mange ingredienser – men det er en meget simpel opskrift og nem at lave!!!🙂
Og det her er den ret, hvor Clara selv havde lydt til at spise kylling
kød. Kødet tørres af for krydderier inden – men det er et KÆMPE skridt der er nået her for Clara i hendes mad/spise-proces!!!

(Billede kommer senere, da jeg glemte at tage foto sidst jeg lavede det)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: