En nemmere hverdag med cøliaki

Ingredienser til madpandekager:

1L laktosefri mælk
6 dl mel (hvoraf lidt, fx. 1 dl kan være glutenfri majsmel)
5 æg
4 spsk Becel margarine, flydende
2 tsk salt

Hvis dessert pandekager tilsætter jeg:
Lidt reven økologisk citronskal
1 spsk sukker

Giver ca. 10 store pandekager. Dejen er meget flydende, men giver altså fine pandekager alligevel🙂

Bland mel og salt.
Tilsæt halvdelen af mælken og pisk grundigt så der ingen klumper er. Tilsæt resten af
mælken og æggene. Lad dejen hvile i 30 minutter!
Tilsæt 2 spsk flydende becel (!!) og pisk igen. Hvis dessertpandekager tilsættes citronskal og sukker også nu og piskes med.

Steg i resten af becel margarine – og rør godt ned i bunden af skålen af dejen for at få majsmelet med – det har tendens til at lægge sig på bunden.

Serveres med salat og kød/fjerkræ og en laktosefri dressing til.
Eller som dessert med bananskiver, nutella. Eller nutella og nektarinskiver og kokosflager. Eller marmelade uden gluten og laktose.

Billede

Billede

Billede

Comments on: "Laktose- & glutenfrie Pandekage" (2)

  1. Hvorfor bruger du Becel???

    • Hej Nina, tak for dit spørgsmål. Vi bruger altid Becel eller FRri margarine til Clara – pga. hendes laktoseintolerance. Og Becel flydende er jo god til bagning. Venlige hilsner Eva

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: