En nemmere hverdag med cøliaki


Billede

Hvedeprodukter som indeholder gluten er:

Hvedeprotein
Hvedeprotein – hydrolyseret
Guldkorn
Mannagryn
Alm. rasp
Semulje
Sojasovs (kan indeholde spor af gluten)
Couscous
Bulgur
Lakrids
Madlavningsfløde (Ofte indeholder hvedemel)
Durummel
Spelt
Malt
Maltekstrakt
Maltose
Maltodextrin
Rug
Byg
Sigtemel
Knækbrød
Kiks
Morgenmadsprodukter (tjek, der er forskel på dem)
Rugbrød
Chips, mv.
….. Tjek altid deklarationslisten før du køber en vare!

E-numre:

E-1404
E-1410
E1412
E1413
E1414
E1420
E1422
E1440
E1442
E1450
E1451

En god løsning i dit køkken er at have separate hylder og skuffer til glutenfrie produkter. Hav mel og andet i glas med skruelåg og tag aldrig glutenfri mel med samme ske anvendt til normalt hvedemel (eller anden glutenindeholdig vare).

Det er vigtigt at holde maden adskilt!

Er du specielt allergisk, eller meget sart mave – kan det være en fordel at have helt separate brødknive, skærebræt, bageredskaber og bageforme. Arbejdsbordet holdes så rent som overhovedet muligt for gluten. Husk at bede venner og familie gøre det samme, hvis du har en meget sart mave / stærk allergi.

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: