En nemmere hverdag med cøliaki

Gluten- og laktosefri æbledessert med nøddeknas

Comments on: "Gluten- og laktosefri æbledessert med nøddeknas" (4)

  1. nina sommer said:

    Laktosefri margarine er lavet af kogte planteolier = transfedt.
    Samtlige omega 6 fedtsyrer i de hakkede nødder bliver ødelagt af stegning = transfedt.
    Det kan godt være du skåner dit barns fordøjelse for gluten og mælkeprodukter, men du erstatter det med transfedt.

    • Hej Nina,
      Hvad vil du så bruge i stedet for at få karamel? Jeg forsøgte med dit forslag med kokosolie først – det gik overhovedet ikke 🙂
      Så jeg var blank for andre ideer for at lave karamel. Så jeg håber du kan hjælpe mig og andre til næste gang desserten skal laves?

      Vh Eva

  2. nina sommer said:

    Det er desværre ikke i alle retter kokosolie kan erstatte smør, men mælkefri margarine er et dårligt valg set med en kostvejleders briller på. Det er heller ikke alle glutenholdige brødvarer der kan laves derhjemme uden gluten. Så må den enkelte glutenallergiker opveje, om han/hun vil undvære denne ret i sin diæt. Der er heldigvis mange mange andre alternativer til at få en sund og glutenfri kost.

    • Tak for input, Nina 🙂
      Men nu fik jeg svar på om kokosolien kan erstatte alt og det kan den så ikke mht. hvis man vil lave karamel en sjælden gang – og så må laktosefri fedtstof altså bruges som erstatning, her hos mig – så jeg vil også fremover bruge det når jeg ikke synes kokosolien eller andre olier kan erstatte, og så er det op til den enkelte som vil lave retten derhjemme og vurdere hvordan man vil lave retten selv.

      Ind imellem er det min klare holdning at man sagtens må synde med usunde ting, og Clara skal tage på og må derfor få lidt ekstra usundt end man ellers vil give sine børn. Vh Eva

Skriv en kommentar